abonneren

Onderzoek: China bespioneert VS op grote schaal

De VS-China Economic & Security Review Commission (USCC) heeft een verslag aan het Amerikaanse Congres overhandigd waarin China wordt beschuldigd van grootschalige en agressieve bedrijfsspionage met als doel om Amerikaanse technologie in handen te krijgen.Volgens de USCC vormen de Chinese cyberspionnen een nationale bedreiging omdat China met de gestolen informatie geavanceerde wapensystemen bouwt met een indrukwekkende snelheid en kwaliteit. De USCC roept de Amerikaanse regering op om beter kritieke computernetwerken en belangrijke informatie tegen cyberaanvallen te beschermen.

Dit is niet de eerste keer dat de USCC zijn regering waarschuwt voor het ‘Grote Gele Gevaar'. Vorig jaar raadde de commissie de regering af om Lenovo ThinkPads aan te schaffen. Volgens de USCC had de Chinese regering afluisterapparatuur in de notebooks gebouwd. De Amerikaanse regering legde het advies naar zich neer en kocht een groot aantal ThinkPads. Tot dusverre zijn er geen afluisterapparaatjes in de ThinkPads gevonden.

De USCC en de Amerikaanse regering zijn niet de enige die bezorgd zijn over de grootschalige bedrijfsspionage door speciaal getrainde Chinese hackers. Ook Groot-Brittannië en Duitsland hebben onderzoek gedaan naar vermeende pogingen van Chinese spionnen om in te breken in belangrijke computersystemen. De Australische regering trok aan de alarmbel toen de overloper Chen Yonglin bekende dat er meer dan 1.000 Chinese spionnen actief waren op het continent.


Bron: arstechnica.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie