abonneren

Onderweg.nl

De Europese routeplanner met verkeersinformatie van De Telegraaf zoekt desgewenst met behulp van de telefoongids naar adressen. De routeplanner biedt ruimte voor een tussenstop en kan kiezen tussen de snelste en de kortste route. Verder zijn er opties voor wel of geen snelwegen en een keus voor gemiddeld benzineverbruik.

De routebeschrijving neemt aardig wat ruimte in op het printje, is niet de meest overzichtelijke en kan gemakkelijk voor verwarring zorgen. Het begin is vaag: waar andere routeplanners direct vertellen waar je links of rechts moet, moet je van Onderweg.nl 2,5 kilometer rijden en ‘verlaat Haarlem' is de enige aanwijzing. Op de online versie kun je bij elke aanwijzing een kaartje tevoorschijn halen dat vervolgens ook op het printje verschijnt. Maar doe je dat bij elke aanwijzing, dan ga je met een pak papier op weg.

De overzichtskaart is interactief en zoomen en schuiven gaat redelijk, maar Google Maps doet het beter. De terugweg verschijnt met een muisklik op het scherm en je kunt een webadres naar de online route mailen. Het is de vraag of dat zinvol is, want met deze routebeschrijving kun je in het begin al verdwalen en dan kom je dus niet op de plek van bestemming. Lukt dat wel, dan is de reis 53 kilometer in 36 minuten.

Website: www.onderweg.nl
Sterren: 2/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: