abonneren

Ondersteuning voor Windows 2000 eindigt in 2010

De levensduur van het besturingssyteem Windows 2000 eindigt volgend jaar. Microsoft zal met de ondersteuning van Windows 2000 net als van Windows XP sp2 stoppen. Microsoft stimuleert de gebruikers over te stappen op Windows Vista of nog liever Windows 7.Op 13 juli 2010 houdt de ondersteuning van Windows XP sp2 en Windows 2000, zowel de client en de server versie op. Er bestaat geen ondersteunde upgrade service voor het opwaarderen van deze Windows 2000 en XP naar Windows 7 of een nieuwere versie van Windows server. Wel is er een ondersteunde upgrade van Windows 2000 naar Windows XP.
Wel heeft Microsoft migratierichtlijnen beschikbaar.

Windows XP wordt nu nog door 69% van de computergebruikers gebruikt. 18,6 % zijn Windows Vista gebruikers en Windows 7 heeft inmiddels de 5% al gepasseerd.

Upgraden naar Windows Vista kan ook nog, al moet men dan rekening houden met het beeindigen van de ondersteuning in 2012. Microsoft heeft nog geen plannen bekend gemaakt om deze ondersteuning te verlengen. Windows XP gebruikers kunnen zich verheugen op een ondersteuning van Windows XP sp3 tot 2014.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord