abonneren

Onderhoud leidt tot problemen bij Gmail

Wie gisteren zijn Gmail wilde gebruiken heeft het waarschijnlijk wel gemerkt: de dienst was enkele uren lang niet te gebruiken. Onderhoud aan de servers van Gmail zorgen ervoor dat de maildienst nauwelijks meer te bereiken was.De Gmail-problemenbegonnen klein. Een aantal gebruikers had geen toegang tot Gmail, waarnaGoogle een mailtje rondstuurde met de mededeling dat ersnel gewerkt werd aan een oplossing.
Niet veel later volgde een mail waarin een oplossing beloofd werd op 1 september 2009 om 13:53 PDT (21:53 Amsterdamse tijd). Vanaf dat moment ging het bergafwaarts; vrijwel geen enkele gebruiker kon Gmail meer benaderen en Google paste de status van 'Service Disruption' naar 'Service Outage' aan.

De maildienst is gedurende de dag wel gewoon bereikbaar geweest via imap en pop. Op Twitter werd de term Gmail al snel de belangrijkste 'trend' van de middag en ook op Facebook werd er gefrustreerd gereageerd op de problemen bij Gmail. Wat er nu precies gebeurd is blijft een raadsel; Google houdt het op problemen bij het onderhoud aan de servers, maar dat de storing precies één jaar na de vorige grote storing optreedt is op zijn minst vreemd te noemen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie