abonneren

Ondanks winstgroei keldert aandeel Amazon

Veel bedrijven zouden blij zijn met een winstgroei van 48 procent in het derde kwartaal, maar voor Amazon weegt dit positieve nieuws niet op tegen de sombere vooruitzichten.
De koers van het aandeel Amazon is dan ook met bijna 14 procent gekelderd.

Amazon waarschuwt voor een afname van de verkoopcijfers in het vierde kwartaal, waardoor aandeelhouders massaal hun aandelen van de hand deden. De aandeelhouders waren al voorbereid op een winstwaarschuwing, maar zijn geschrokken van de hoogte ervan. Amazon verwacht nu aan het einde van 2008 een omzet te kunnen realiseren van 18,46 miljard dollar, een stuk lager dan de 20,10 miljard die eerder werd voorspeld.

Het derde kwartaal was, ondanks de economische malaise, een goed kwartaal voor Amazon. De omzet steeg met 31 procent naar 4,26 miljard dollar, vooral dankzij de verkoop van electronica, cd's en dvd's. Ook de verkoop van electronische boeken voor de Kindle slaat aan: volgens Amazon is de Kindle nu al goed voor 10 procent van de totale boekverkoop.

Analisten maken zich geen zorgen over Amazon. Vanwege de goede kwartaalresultaten denken ze dat Amazon weliswaar te maken heeft met de effecten van de zwakke economie, maar dat het bedrijf zelf er prima voorstaat.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: