abonneren

Ondanks webOS blijft Palm verlies draaien

Palm staat al enige tijd aan het randje van de afgrond en hoopte dat het webOS een kentering zou zijn. Helaas blijken de twee webOS-smartphones, de Palm Pre en Palm Pixi, minder goed verkocht te zijn dan verwacht.Hoewel de Pre en de goedkopere Pixi erg goede kritieken hebben gekregen, zijn consumenten toch niet en masse naar de winkel gegaan. Het verlies over het fiscale tweede kwartaal is dan ook hoger dan verwacht, waarna het aandeel Palm met 7,7% kelderde. Palm legt de schuld van de lagere verkoopcijfers neer bij concurrerende toestellen, zoals de Android-toestellen van HTC en Samsung.
Palm heeft weliswaar 783.000 smartphones verkocht in het tweede kwartaal (41 procent meer dan vorig jaar) maar slechts 573.000 van deze smartphones zijn uiteindelijk bij consumenten terecht gekomen. De rest ligt dus nog ergens in de winkel.

Een ander probleem, dat Palm zelf veroorzaakt heeft, is dat de Pre aanzienlijk in waarde gedaald is na de introductie van de Pixi. Moest de Pre aanvankelijk nog $472 opbrengen, de Pixi zorgde ervoor dat de verkoopprijs al snel daalde tot $375. Ergo, minder winst. Palm hoopt volgend jaar toch een aanzienlijke omzet te kunnen draaien ($1,6 tot $1,8 miljard) maar daarvoor moeten de Pre en Pixi wel door andere providers verkocht gaan worden.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie