abonneren

Onbeperkt muziek downloaden met Sony en Planet Music

Sony biedt in samenwerking met Planet Music onbeperkte muziek-downloads. Gebruikers sluiten een maandelijks abonnement af om vervolgens elke gewenste hoeveelheid muziek te downloaden naar de nieuwe Sony Walkmans die zijn voorzien van een speciale Digital Rights Management (DRM) technologie.De muziekservice van Planet wordt verzorgd door Aim4Music, het bedrijf achter de online muziekwinkels van onder andere Q Music, Radio538 en Talpa Digital. Planet biedt de ‘Music To Go'-abonnementsservice als eerste in Nederland aan.
Voor dit abonnement wordt een maandelijks bedrag betaald om onbeperkt muziek te beluisteren via de pc en te downloaden naar de nieuwe Sony Walkman.

De Walkmans controleren door middel van de ingebouwde DRM-technologie of het abonnement nog steeds actueel is. Dit gebeurt zodra de Walkman is verbonden met een pc en er is ingelogd bij Planet Music. Wanneer de gebruiker zijn betalingen stopt, vervalt het recht om de muziek te beluisteren en worden de bestanden aan het einde van de maand onbruikbaar. Gebruikers moeten dus wel minstens één keer per maand inloggen om de muziek te behouden.

De muziek is zonder extra software te downloaden via elke pc. Gebruikers kunnen overal inloggen en muziek beluisteren via de pc of downloaden naar de Walkmans. Vooralsnog zijn de nieuwe Sony netwerk-Walkmans, NWZ-S510 en NWZ-A810 de enige muziekspelers die zijn uitgerust met de speciale DRM-technologie.

"De Planet Music-service is voor iedereen toegankelijk. De gebruikers loggen in op de Planet Music-site en kunnen overal hun favoriete muziek downloaden. Als je dus een leuk nummer hoort terwijl je op vakantie bent kun je in internetcafé datzelfde nummer gelijk op je Walkman downloaden", zegt Marc Regeur, Marketing & Sales Manager Audio Marketing Europe. ‘Voor de prijs van één album per maand ligt de hele muziekwereld voor je open'.

Ter introductie van de downloaddienst zijn de eerste drie maanden gratis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord