abonneren

Omzet Transcend in februari $74,7 miljoen

Transcend's wereldwijde omzet voor de maand februari bedroeg US $74,7 miljoen, een groei van 9,33 procent ten opzichte van US $68,33 in februari 2008.De flash-geheugen producten droegen 59,58 procentbij aan de omzet, terwijl DRAM-modules goed waren voor 20,75 procent. Nieuwe productlijnen, waaronder digitale muziekspelers, draagbare harde schijven en digitale foto frames droegen 19,67 procentbij aan de totale omzet.

Dankzij de constante chipprijzen en de stijgende vraag naar producten bleef de verkoop van NAND Flash-producten, waaronder geheugenkaarten en flash drives, stabiel in de maand februari. De verzending van strategische producten bereikte een nieuw record: maar liefst 368,000 stuks. Onder deze strategische producten bereikte de verkoop van draagbare harde schijven een recordhoogte van 140,000 stuks. Voor de aankomende maand verwacht Transcend een gezonde stijging van het wereldwijde marktaandeel als gevolg van de toenemende vraag naar opslag-apparatuur.

Om te voldoen aan de toenemende vraag in de markt, zal Transcend de bouw van een nieuwe fabriek starten. De fabriek zal gebouwd worden in de Neihu wijk van Taipei, Taiwan en zou in 2010 gereed moeten zijn voor productie.

De gemiddelde flash geheugenkaart capaciteit die werd verkocht was 2.4GB, terwijl de flash drive een gemiddelde had van 4.29GB. De gemiddelde capaciteit van DRAM-modules die verkocht werden was 1.46GB.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: