abonneren

Omzet online videoadvertenties $4,3 miljard in 2011

Onderzoeksbureau eMarketer verwacht dat Amerikaanse bedrijven in 2011 ongeveer $4,3 miljard zullen uitgeven aan online videoadvertenties. Dit jaar spenderen Amerikaanse bedrijven ongeveer $775 miljoen aan online videoadvertenties.De voorspelling die eMarketer doet over de volgende vier jaar is gebaseerd op een jaarlijkse groei van 40 procent of meer. De groei wordt bepaald doordat steeds meer internetgebruikers regelmatig online filmpjes bekijken. Dit ismogelijkdoordat steeds meer gebruikersvia eenbreedbandverbinding over het internet surfen.

Volgens eMarketer komt de grote doorbrak van internetvideo in 2008. Het bedrijf verwacht dat volgend jaar meer dan 50 procent van alle Amerikanen minstens één keer per maand op het internet naar films en tv-programma's kijkt. In 2011 zal dat percentage volgens eMarketer 61 procent zijn.

De allergrootste onder de videodiensten is nog steeds YouTube. De videodienst is zo hard gegroeid qua gebruikers dat het tegenwoordig zelfs in de politiek een belangrijke rol speelt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord