abonneren

Omzet internetadvertenties iets afgenomen

Na 13 kwartalen groei, is de omzet uit advertenties dit jaar voor het eerst iets afgenomen. De omzet stijgt nog wel, maar niet meer zo veel als in eerdere jaren.De nieuwe data komt van het bedrijf Interactive Advertising Bureau. De totale omzet in het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg $5,8 miljard. In het eerste kwartaal van 2007 was de omzet iets meer, namelijk $5,9 miljard.

PriceWaterHouseCoopers, het financiële bureau dat het onderzoek deed voor Interactive Advertising Bureau, was niet verrast door de nieuwe data. De VS zit middenin een economische recessie waardoor er minder geadverteerd wordt. Er wordt nog steeds veel verdiend met internetadvertenties en PriceWaterHouseCoopers verwacht dat de groei blijft aanhouden.

De interadvertentiemarkt is gezond en de groeicijfers zijn indrukwekkend. Sinds 2004 is de markt gegroeid van $9,6 miljard per jaar naar $21,2 miljard in 2007. Dit jaar zal de omzet uitkomen rond de $22 miljard. De markt groeit nog steeds, alleen neemt de snelheid van groei iets af. Van 2004 tot 2006 groeide de markt gemiddeld met meer dan 20 procent. Vorig jaar was de groei 26 procent en dit jaar is de verwachte groei iets minder dan 20 procent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord