abonneren

Omzet eBay loopt voor negende maand terug

Voor de negende achtereenvolgende maand heeft eBay minder omzet gegenereerd. Dat ligt vooral aan de omzet van de site zelf, die met 14 procent gedaald is ten opzichte van vorig jaar. Deze omzetdaling is nu al drie kwartalen aan de gang.Tot het einde van 2008 noteerde eBay alleen maar een stijgende omzet, maar de afgelopen drie kwartalen laten ineens een andere lijn zien. De hoeveelheid transacties op ebay.com is met 10 procent gezakt tot $11,13 miljard dollar.
Gelukkig voor eBay behaalt het PayPal-bedrijfsonderdeel nog wel steeds een groeiende omzet (+11%) en ook met Skype gaat het goed (+25%). De CEO van eBay noemt de kwartaalresultaten dan ook 'solide'.

Dat de winst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 29 procent zakte tot $327,3 miljoen was minder erg dan analisten verwacht hadden. Het aandeel eBay ging daarom meteen na de aankondiging omhoog. Volgens de CEO zijn de matige resultaten te wijten aan de zwakke economie en de sterke dollar.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord