abonneren

Olympische strijd tussen Microsoft en Adobe

Ondanks dat de Olympische Spelen zijn afgelopen blijven Microsoft en Adobe strijden voor de gouden plak in de discipline "online video". Microsoft en Adobe zijn in een intense competitie verwikkeld om te bepalen wie de volgende generatie online-videotechnologie zal leveren; Microsoft met zijn Silverlight of blijft het Adobe en zijn Flash.

De website van de Amerikaanse tv-zender NBC gebruikt net als de website van de NOS de nieuwe Silverlight-technologie van Microsoft. Met Silverlight kan de gebruiker tot vier videofilmpjes tegelijkertijd kijken terwijl er online commentaar langs het filmpje meeloopt. Meer dan 40 miljoen Amerikanen hebben de Olympische Spelen via de site van NBC bekeken. Volgens Microsoft had meer dan de helft van deze online kijkers nog niet Silverlight op hun systeem staan.

Microsoft hoopt dat door de grote aanwas van gebruikers meer ontwikkelaars interesse krijgen in het Silverlight-platform. Ongeveer 80 procent van alle online videodiensten gebruikt op dit moment Adobe's Flash-technologie.

Microsoft kan voor Silverlight niet zijn oude businessmodel gebruiken om de technologie in de markt te zetten. Microsoft is gewend om geld binnen te halen via licenties voor software die op de computer van een gebruiker draait Microsoft wordt links en rechts ingehaald door concurrenten die hun software gratis uitbrengen en geld binnenhalen via online advertenties.

Adobe's antwoord op Silverlight heeft de naam Adobe Integrated Runtime (AIR). Met deze technologie kunnen applicaties zowel on- als offline gebruikt worden. In tegenstelling tot Adobe, die de ontwikkeling van zijn videotechnologie geheel in-house doet, maakt Microsoft voor zijn Silverlight gebruik van externe ontwikkelaars. De volgende versie van Silverlight - die later dit jaar uitkomt - ondersteunt Microsofts .Net framework. Hierdoor kunnen ontwikkelaars met Silverlight desktopapplicaties ontwikkelen die werken onder Windows.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord