abonneren

Office Starter vervangt Works

Microsoft zal gelijk met het uitkomen van Office 2010 een lichtgewicht Starter editie uitbrengen, die het aloude MS-Works gaat vervangen.Deze eenvoudige versie van Office zal alleen voorgeïnstalleerde beschikbaar zijn op nieuwe pc's. Het zal beperkte functionaliteit bevatten van Word en Excel. Eigenlijk openbaart het zich alleen maar als beperkte versie, want het complete Office wordt geïnstalleerd, net als nu al bij sommige pc's een tijdelijk werkende testversie van Office voorgeinstalleerd is.

Als de gebruiker een productsleutel koopt kan de Starter versie worden opgewaardeerd naar bijvoorbeeld een Studenten versie of een hogere versie. Tot die tijd zal het gebruik van de beperkte Starter versie voorzien zijn van reclame. Deze productsleutels worden verkocht op eenvoudige plastic kaartjes, zowel in de winkel als online bij Microsoft.

Het aloude en bijna vergeten MS-Works wordt met het verschijnen van Office 2010 ten grave gedragen. MS-Works was een goedkoop eenvoudig kantoorpakket dat vaak op consumentenpc's wordt meegeleverd. Works was iets anders als Office en niet in staat om officedocumenten te bewerken. Deze incompatibiliteit was bij beginnende computergebruikers altijd aanleiding tot veel verwarring. Met deze Office Starter editie komt daar nu een einde aan.

De nieuwe Office Starter editie heeft overigens niets te maken met de Web versie van Office die Microsoft gelijk met Office 2010 in de planning heeft staan.

Bron: Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie