abonneren

Office 2010 geoptimaliseerd voor Windows 7

Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat Microsoft zijn kantoorsuite Office 2010 heeft geoptimaliseerd voor zijn aankomende besturingssysteem Windows 7.Sinds een technische preview van Office 2010 uitlekte op het internet lijkt het wel alsof iedereen de suite aan het testen is. Office 2010 zal beschikbaar zijn in een 32-bit en een 64-bit versie.Behalve onder Vista en Windows 7 zal de kantoorsuite ook goed werken onder Windows XP SP3.

Een van de mensen die de uitgelekte preview test, is Robert McLaws. Hij ontdekte dat gedeeltes van Office 2010 zijn geoptimaliseerd voor Windows 7 doordat ze gebruikmaken van de nieuwe ‘jumplists'-functies. Met deze functie kan er gemakkelijk binnen een applicaties "gesprongen" worden naar een andere applicatie om bijvoorbeeld een bepaalde taak te doen.

De jumplists in Office 2010 zijn handig omdat ze bijvoorbeeld een snelle "sprong" naar Outlook mogelijk maken. Een gebruiker kan vanuit Office 2010 snel bij zijn e-mail, adresboek, kalender of takenlijst. In de jumplist ziet u ook een melding wanneer u een nieuwe e-mailbericht hebt en u kunt direct naar het nieuwe bericht springen.

Indien u ook de uitgelekte versie wil uitproberen dan moet u er rekening mee te houden dat het om een Technical Preview gaat die verouderde code heeft en daarom nog niet perfect draait. De officiële Technical Preview die in juli uitkomt, zal wel de meest recente code bevatten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: