abonneren

Office 2003 in de winkel

Vanaf vandaag is Microsoft Office System wereldwijd beschikbaar. Microsoft spreekt van grote productiviteitsverbeteringen, maar critici vragen zich af of bestaande gebruikers zich tot een upgrade zullen laten verleiden.Bij Microsoft Office denkt u meestal aan de vertrouwde programma's Word, Excel, Powerpoint en Outlook.
Het nieuwe Microsoft Office System is echter veel breder: het bestaat uit de 2003-versies van Office, SharePoint Portal Server, Office Project en Project Server, Exchange Server, Live Communications Server, Live Meeting, FrontPage, InfoPath, OneNote, Publisher en Visio. OneNote is een nieuwe applicatie, waarmee snelle handgeschreven notities kunnen worden gemaakt. In Word is de meest opvallende vernieuwing de mogelijkheid om in een gedeelde werkruimte met collega's aan een document te werken. Ook kunt u vanuit zowel Word- als Excel-documenten online onderzoekssites raadplegen. Outlook bevat een nieuw spamfilter en biedt de mogelijkheid om het doorsturen of kopiĆ«ren van e-mailberichten te blokkeren. Het is zelfs mogelijk dat e-mailberichten zich na verloop van tijd 'vernietigen'. Naast een softwarepakket vormen aanvullende diensten een belangrijk onderdeel van het Microsoft Office System. In Nederland hebben een aantal partners hiervoor al diensten ontwikkeld, bijvoorbeeld het verzenden en ontvangen van sms-berichten en faxen vanuit Outlook. Binnenkort zullen ook diensten van de Gouden Gids en Van Dale Lexicografie beschikbaar komen. Critici vragen zich af of bestaande gebruikers wel massaal zullen overstappen. Office XP en Office 2000 blijken relatief probleemloos te werken en bieden voor de meeste gebruikers al voldoende functionaliteit. De extra mogelijkheden voor samenwerking, informatievergaring en customer relationship management (crm) zullen potentiĆ«le klanten over de streep moeten trekken. De Nederlandstalige Standard Edition 2003 van Microsoft Office zal € 582 gaan kosten. Een upgrade kost € 344. Voor de Nederlandse Professional Edition 2003 betaalt u € 701, voor een upgrade € 451. De genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord