abonneren

Oculus Rift-project laat je iemands lichaam overnemen

We hebben al regelmatig geschreven over toffe projecten met de Oculus Rift, waarbij je in sommige gevallen precies kunt bekijken wat de andere persoon ziet. Maar wat nou als je de proefpersoon, met z'n virtual reality-bril, ook zelf kon besturen? Dat griezelige, maar toffe project voerde een aantal onderzoekers aan het Imperial College in Londen uit, waarbij ze een proefpersoon met een Oculus Rift lieten bewegen door middel van elektroden op het lichaam.

In onderstaand filmpje is te zien hoe het experiment te werk gaat.

Sensoren

Het experiment werkt met 2 personen. Eén daarvan krijgt een aantal elektroden op zijn lichaam geplakt, waarmee zijn spieren kunnen worden gecontroleerd. Ook krijgt de proefpersoon een Oculus Rift op, zodat hij precies kan zien waar de tweede persoon naar kijkt. Die tweede persoon wordt goed in de gaten gehouden met een Kinect, de bewegingssensor van de Xbox. De Kinect geeft de bewegingen van de tweede persoon door aan de proefpersoon, waardoor de sensoren afgaan op het lichaam van het proefkonijn.

Oculus Rift

Ook heeft de tweede persoon een camera op zijn hoofd, waarmee zijn beeld direct wordt gestreamd naar de Oculus Rift van de proefpersoon. Helemaal ideaal werkt het natuurlijk niet, want er zitten een paar seconden vertraging in de bewegingen, maar toch... Het project stelt je in staat om je heel even precies te voelen zoals een ander. Is dat eng? Of juist heel erg tof?

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: kinect, VR

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord