}
abonneren

Oculus Rift kost 'meer dan 300 dollar' - maar waar blijft 'ie?

Het is nog steeds niet bekend wanneer de Oculus Rift te koop is. Tijdens een ontwikkelaarsconferentie wilde één van de ontwerpers van de bril wel kwijt wat de langverwachte Rift ongeveer moet kosten, maar details ontbreken nog steeds.
De Oculus Rift gaat 'minstens 300 dollar kosten', zei Oculus-medeoprichter Nate Mitchell gisteren tijdens een conferentie voor ontwikkelaars. 300 dollar is ongeveer 270 euro, maar een prijs in euro's is al helemaal niet bekend.

Pakket

De Oculus wordt als pakket geleverd. Daarin zit niet alleen de bril, maar ook een sensor die aan de computer aan te sluiten is waarmee de beweging van de Oculus te volgen is. Ook zit er een Xbox One-controller in het pakket om de Rift te bedienen. Dat kan ook wel met Oculus' eigen bewegingscontrollers, maar die worden dan weer niet meegeleverd.

Het bedrijf achter de bril wil nog steeds geen definitieve datum noemen waarop die uitkomt. Dat staat nog steeds gepland voor 'begin 2016', maar of dat 1 januari is of 30 april is nog niet duidelijk.

Geen pre-orders

Opvallender is dat Oculus nu ook niet meer wil zeggen wanneer de pre-orders voor de Rift beginnen. Tijdens een evenement van een paar maanden geleden meldde Oculus dat consumenten de bril 'later dit jaar' in de ververkoop al konden bestellen. Nu lijkt Mitchell daarop terug te komen.

"Er is niet echt een reden om al zo lang vóór de verkoop geld te vragen. Als we dat doen zeggen we daarna 'Je krijgt iets over 9, 10, 11 maanden'. Hoe langer je dan wacht, hoe vervelender je dat vindt."

Mitchell wil niet zeggen wanneer de pre-orders voor de bril dan moeten beginnen.

First in, last out

Hoewel Oculus de revolutie van VR-brillen in gang zette, heeft het bedrijf nog steeds geen product op de markt gebracht. Wel werkte het samen met Samsung aan de Gear VR, maar de inmiddels beroemde Rift komt pas volgend jaar - mogelijk nog later dan HTC's Vive of Razers OSVR.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Virtual reality, Oculus Rift, VR, Oculus

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI