}
abonneren

Oculus rift kost 699 euro

De Oculus Rift kost € 699,-. De voorverkoop van de bril is woensdagmiddag begonnen, waarna het apparaat in maart wordt geleverd. In Amerika is de virtual reality-bril te koop voor 599 dollar (omgerekend zo'n € 557,-), maar dat is exclusief btw.

De prijs van de virtual reality-bril was tot nu toe nog niet bekend, maar is nu tijdens de voorverkoop eindelijk bekend geworden. De bril kost 599 dollar, en in Nederland inclusief btw en verzendkosten uiteindelijk € 699,-.
 

Crowdfunding

Oculus had al een ontwikkelaarseditie beschikbaar, maar was nog niet zomaar te koop. Dit is de eerste keer dat de bril publiek te koop is, nadat die meer dan 3 jaar geleden voor het eerst werd gepresenteerd op crowdfundingsite Kickstarter. Iedereen die de bril daar destijds overigens gesteund heeft krijgt er gratis eentje toegestuurd.
 

Controllers

De prijs van het toestel is exclusief de controllers. De speciale Touch-controllers komen later dit jaar pas uit, en zullen apart moeten worden gekocht. De prijs daarvan is nog niet bekend.
 

In maart in huis

Iedereen die nu door de overbelaste servers heen weet te komen en de bril weet te bestellen, heeft die in maart in huis, al is de exacte datum niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Virtual reality, Oculus Rift, VR, Oculus

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI