abonneren

Oculus maakt minimale systeemeisen Rift bekend

Oculus heeft de systeemvereisten bekend gemaakt die nodig zijn voor de Oculus Rift. Die zijn niet mals: Oculus raadt minimaal een GTX 970- of AMD 290-gpu aan, en meer dan 8 GB aan RAM.
Daarnaast raadt Oculus het ook aan een Intel i5-processor te gebruiken, een een directe hdmi 1.3-output van minimaal 297 Mhz. Er zijn 2 usb 3.0-poorten nodig om de Oculus aan te sluiten.

Niet verplicht

Het gaat daarbij wel om de aanbevolen minimale instellingen, niet de verplichte. Het is dus niet persé nodig dergelijke specificaties in je systeem te hebben, maar bij minder goede hardware zorgt uiteraard ook voor mindere prestaties.

Pc-gebruikers

Daarmee lijkt de Rift vooral interessant te worden voor pc-gebruikers, want maar weinig huidige laptops hebben op dit moment dergelijke hardware.

Goedkoper in de toekomst

Oculus zegt dat de hoge systeemeisen belangrijk zijn om 'voor een goede en langdurige VR-ervaring te zorgen." Bovendien blijven de specificaties relevant voor de hele levensduur van de bril, en 'wordt dergelijke hardware in de toekomst vanzelf goedkoper.'

Oculus maakte twee weken geleden bekend 'begin 2016' met een definitieve consumentenversie van de bril te komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: VR