abonneren

Obama's inauguratie online met Silverlight te zien

Microsoft heeft opnieuw een overwinning behaalt op concurrent Adobe. De streaming technologie waarmee morgen Obama's inauguratie op het internet te zien is, zal niet Adobe's Flash zijn maar Microsofts Silverlight.Voordat Obama zijn eed aflegt, maakt hij en zijn vice-president Joe Biden een "Whistle Stop"-toer van Philidelphia naar Washington DC. De toer zal te volgen zijn via de speciale website www.pic2009.org.

Een woordvoerder van Microsoft laat weten dat het bedrijf zeer trots is dat het deel uit mag maken van een historische moment in de geschiedenis. Gebruikers die niet Silverlight kunnen installeren, kunnen de inauguratie bekijken op een aantal andere websites, waaronder de BBC, die wel gebruik maken van Adobe's Flash-technologie.

De Nationale Democratische Conventie werd vorig jaar ook via Silverlight op het internet uitgezonden. Net als bij de inauguratie waren er toen ook een aantal websites die de conventie in Flash uitzonden.

Obama wil dat de Amerikaanse overheid transparanter wordt en duidelijker aangeeft waar het voor kiest en waarom. Sommige critici vragen zich af of het wel verstandig is van een overheid om sterke banden te hebben met een bepaald bedrijf en bepaalde software. Ook zijn critici ongerust over de online privacy van burgers. Burgers laten op het internet altijd digitale sporen na. Het is niet bekend wat een bedrijf of een overheid doet met deze interessante digitale informatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: