abonneren

Obama stimuleert innovatie

De Amerikaanse president Obama heeft een tweedaagse trip naar Silicon Valley gehouden om technologische innovatie te promoten en daarmee de Amerikaanse economie te stimuleren en de werkloosheid te bestrijden.

Zo sprak hij op een bijeenkomst van beleggers met een twaalftal kopstukken uit de hightech-industrie waaronder Apple topman Steve Jobs, Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, Google CEO Eric Schmidt, Oracle CEO Larry Ellison en anderen. Hij besprak met hen de mogelijkheden om samen te werken en te investeren in researchprojecten en zo de groei van banen in de private sector te stimuleren. Ook nieuwe investeringen in scholing zijn nodig. Obama heef een flink budget gereserveerd voor het fiscale jaar 2012 om research en onderwijs te stimuleren.

Obama bracht ook een bezoek aan een vestiging van Intel om zelf te zien hoe Intel geavanceerde halfgeleiders produceert. Daar kreeg hij van Intel topman Paul Otellini de toezegging dat Intel 5 miljard gaat investeren in een nieuwe chipfabriek in Arizona. De bouw van de fabriek met de naam Fab 42 begint binnenkort en moet in 2013 klaar zijn. De nieuwe fabriek moet een van meest geavanceerde chipfabrieken ter wereld worden.

Paul Otellini is door Obama benoemd tot hoofd van een commissie die de regering van Obama gaat adviseren over innovatie, het stimuleren van de economie en het verbeteren van de arbeidsmarkt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie