abonneren

Obama gaat speech toesturen via SMS

De Amerikaanse president Obama leverde al persconferenties via YouTube, een fotoserie via Flickr en gebruikt Twitter om met het volk te communiceren. Zijn nieuwste toespraak zal wereldwijd - behalve in de VS - via SMS te ontvangen zijn.Obama gaat vandaag in Egypte een toespraak geven, waarvan de hoogtepunten via SMS worden doorgestuurd naar wie dat wil. Belangstellenden hoeven alleen op de website America.gov hun telefoonnummer achter te laten. De dienst is gratis en wereldwijd beschikbaar.
Sterker nog: de toegang is voor Amerikaanse zelfs geblokkeerd, omdat zij al genoeg nieuwsbronnen hebben om kennis te nemen van Obama's toespraak.

Eén van de doelen van het project, is om met de informatie zoveel mogelijk mensen te bereiken, ongeacht het land waarin ze wonen. Het lijkt een goed initiatief: in veel landen is het moeilijk om toegang tot een computer te krijgen, maar een mobiele telefoon hebben veel mensen wel. Bovendien kan op deze manier censuur in sommige landen worden omzeild.

Het Witte Huis zal niet de complete speech via SMS versturen, maar alleen de hoogtepunten, vanaf het moment dat Obama van wal steekt. De teksten zijn te ontvangen in het Arabisch, Perzisch, Urdu en Engels. Een volledig uitgeschreven versie van de tekst zal in 13 talen op Facebook, MySpace en Twitter verschijnen. Burgers kunnen ook een tekstberichtje terugsturen. Een selectie daarvan zal op een aparte webpagina worden gepubliceerd.

Aanmelden (ook vanuit Nederland) kan via America.gov.

Bron: Mashable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie