abonneren

NYPD zet Google Glass in als hulpmiddel tegen misdaad

Politieagenten in New York gaan gebruik maken van Google Glass. Het gaat in de eerste plaats om een proef om te kijken of de NYPD baat heeft bij de virtuele-realitybril.

Hoeveel agenten precies met de brillen gaan werken, maakt de NYPD niet bekend. Het gaat, volgens een woordvoerder, om "een aantal" exemplaren.

Voordelen onderzoeken
Het korps gaat kijken of Google Glass een hulpmiddel kan zijn bij het bestrijden van de misdaad of het voorkomen van terrorisme. Agenten op straat zouden zo in real-time informatie binnenkrijgen of snel een geschikte route zoeken, meldt de woordvoerder. Ook draadloze gezichtsherkenning behoort tot de mogelijkheden.

"Verder gaan we bekijken wat er mogelijk is en of dat echt iets toe kan voegen aan het politiewerk."

Google Glass zit momenteel nog in de bètafase, en is alleen nog maar te verkrijgen op verzoek. De NYPD zit nu in dat zogenaamde "Google Glass Explorer"-programma. De brillen kosten dan 1,100 euro per stuk.

Angst voor privacy-inbreuk
Ondanks de mogelijke voordelen van de slimme brillen, komt er ook veel kritiek op het programma. Nu blijkt dat inlichtingendiensten regelmatig kijken in de databases van tech-giganten als Google, is het voor velen geen prettig idee dat alles wat agenten filmen in diens databases terecht komt. Volgens de woordvoerder van de politie is dat "één van de dingen die tijdens de proef zal worden onderzocht."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Misdaad