abonneren

nVidia zet $200 miljoen opzij voor gpu-problemen

nVidia heeft $200 miljoen dollar gereserveerd als antwoord op de lopende problemen met bepaalde mobiele gpu's. Door een fout tijdens de fabricage kunnen deze gpu's onder stressomstandigheden bezwijken. Het gaat om gpu's uit de Mobile GeForce 7- en 8-serie.Het meest belangrijke nieuws is dat de gpu's niet zomaar defect raken en dat er in veel gevallen alleen problemen optreden met het schakelen tussen snelheden. Dat is een kleine troost voor nVidia, die de defecte gpu's aan een groot aantal oem-fabrikanten heeft geleverd. Zo zijn de gpu's gebruikt in laptops van Dell en HP.
Door de strenge contracten die deze oem's aan nVidia opgelegd heeft mag nVidia weinig meer vertellen over de aard en omvang van het probleem.

nVidia heeft nu een deal gesloten met zijn oem-partners dat het een bedrag van $200 vergoedt per defecte notebook. Naar verluidt zijn de oem's zeer blij met deze schikking omdat dit voldoende is om alle kosten van een reparatie te dekken.

De oem's zelf hebben al voorzorgsmaatregelen genomen door middel van bios-updates, maar niet iedereen is hier even blij mee. Zo draaien bij HP de ventilatoren erg vaak op de maximumsnelheid, wat slecht is voor de accuduur en de geluidsproductie.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: