abonneren

Nvidia wordt leverancier van multimedia-chips

Nvidia heeft het bedrijf PortalPlayer gered van faillissement door het bedrijf over te nemen voor $357 miljoen. PortalPlayer maakt de ingebouwde multimedia-processoren voor draagbare mediaspelers zoals SanDisks Sansa mp3-speler. PortalPlayer kwam in de problemen toen zijn belangrijkste klant Apple voor de multimedia-chips in de Video iPod overstapte naar Samsung. Apple was verantwoordelijk voor maar liefst 95 procent van de omzet van PortalPlayer. De multimedia-chip van PortalPlayer is beter dan die van Samsung, maar Samsung kon Apple tevens voorzien van flash-geheugen.
Voordat Samsung Apple wist af te pakken claimde het bedrijf al dat zijn multimedia-chip een ‘PortalPlayer killer’ was.

Ondanks de overstap van Apple wist PortalPlayer toch winst te maken. Het bedrijf maakte in het derde kwartaal van dit jaar nog $1,5 miljoen winst. Een stijging van $100.000 vergeleken met het voorgaande kwartaal. Hiervoor moest wel 14 procent van de werknemers worden ontslagen en drastisch worden bezuinigd.

Analisten denken dat Nvidia de multimedia-chipfabrikant heeft overgenomen omdat het Preface in handen wilde krijgen. Preface is de naam van een ontwerp voor een tweede mini-LCD-scherm die op de buitenkant van een notebookklep ingebouwd kan worden en die aan kan blijven staan terwijl de notebook uitstaat. Zo’n mini-beeldscherm kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de tijd, het actuele weerbericht of binnengekomen e-mailberichten af te beelden. Microsoft heeft al toegezegd dat het Preface gaat ondersteunen in zijn aankomende Windows Vista-besturingssyteem.


Website: PortalPlayer Preface

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord