abonneren

nVidia wil een x86-processor ontwerpen

nVidia heeft aangekondigd serieus na te denken over een x86-processor. Deze kan dan vervolgens gecombineerd worden met een grafische GeForce-kern. Op deze manier zou nVidia de concurrentie met Intel en AMD aan kunnen blijven gaan. Deze bedrijven hebben dergelijke processoren al op de roadmap staan.nVidia heeft op dit moment al een processor met geïntegreerde grafische kern, de Tegra, maar deze processor is niet x86-compatibel. Het lijkt erop dat een geïntegreerde x86-cpu/gpu van vitaal belang is voor nVidia om te overleven.
Zowel Intel als AMD zetten in ieder geval alles op alles om dergelijke chips zo spoedig mogelijk in de markt te zetten. Het grote probleem voor nVidia zal het verkrijgen van een x86-licentie zijn; Intel heeft al meerdere malen verkondigd niet van plan te zijn nVidia van een dergelijke licentie te voorzien.

Analisten hebben al laten weten dat zij verwachten dat geïntegreerde grafische chips rond 2012 uit het straatbeeld verdwenen zijn. Alle producten zullen dan uitgerust zijn met een kale cpu, of een cpu met grafische mogelijkheden. Wie meer eist kan kiezen voor een discrete grafische kaart. Wanneer nVidia inderdaad van plan is een cpu/gpu te ontwikkelen, dan zal het product op zijn vroegst pas in 2012 gereed zijn.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie