abonneren

nVidia verwacht Intel QuickPath-licentie te krijgen

nVidia verwacht dat Intel ze een licentie afstaat op de nieuwe QuickPath Interconnect-techniek die de huidige Direct Media Interface in de Intel-chipsets gaat vervangen. nVidia heeft een licentie nodig om chipsets voor het Intel-platform te kunnen blijven maken.Intel stapt met de komende Nehalem-processor over op een geïntegreerde geheugencontroller, een truucje dat AMD al jaren gebruikt. Door de afhandeling van geheugenzaken niet meer in de northbridge maar in de processor zelf te regelen, verandert er het één en ander in de architectuur van de chipset.
De nieuwe techniek heeft de naam QuickPath Interconnect en Intel heeft vooralsnog geen enkel ander bedrijf een licentie op de techniek verleend.

nVidia maakt zich echter weinig zorgen. Het bedrijf verwacht dat Intel ze wel degelijk een licentie zal verlenen; doet Intel dit niet, dan sleept nVidia de processorreus voor de rechter voor inbreuk op een aantal grafische patenten.

Het is niet de eerste keer dat er zich een kwestie rondom licenties afspeelt op dit vlak: Intel heeft al eerder geweigerd VIA van bepaalde licenties te voorzien, waarna deze fabrikant behoorlijk in het slop geraakt is. Of nVidia zijn dreigement waar kan maken en een dergelijk doemscenario kan voorkomen valt nog te bezien.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: