abonneren

nVidia verliest rap marktaandeel

Volgens onderzoeksbureau Jon Peddie verkeert nVidia in forse problemen. Afgelopen kwartaal is duidelijk gebleken dat het geen weerwoord heeft op de sterke chipsets van Intel; evenmin heeft nVidia weten te voorkomen dat AMD fors veel winst behaald heeft in het grafische segment.De recordwinsten die AMD boekt in de grafische markt gaan ten koste van nVidia.
Deze ziet zichzelf inmiddels zakken naar een derde plek in de markt voor grafische chips. Volgens Jon Peddie zijn er 4,3 procent meer grafische chips verkocht in het afgelopen kwartaal maar heeft nVidia daar niet van geprofiteerd. Vooral Intel doet het onverminderd goed; tijdens de recessie heeft Intel de verkopen van grafische chips zien stijgen van 49,7 procent naar 54,9 procent. AMD heeft inmiddels een marktaandeel van 24,4 procent, waarmee het de tweede plek bezet.

nVidia schuift de schuld op de recessie en tegenvallende verkopen in Europa, maar geeft niet aan hoe het nu verder wil. AMD zal binnenkort zijn Ontario-processoren (combinatie van cpu en gpu) uitbrengen voor het notebooksegment, gevolgd door de Llano voor desktops. nVidia kan hier geen product tegenover zetten.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie