abonneren

nVidia verlaagt prijzen videokaarten, ATI volgt

nVidia is van plan flink te snijden in de verkoopprijzen van zijn grafische kaarten om zo marktaandeel terug te winnen van ATI. De overstap naar het goedkopere 55nm-productieproces moet dit mogelijk maken. ATI heeft op zijn beurt laten weten de prijzen mee te verlagen.nVidia is's werelds grootste fabrikant van gpu's, maar ziet zijn marktaandeel langzaam teruglopen doorsterke concurrentie van ATI, dat vooral op prijsvlak uiterst agressief opereert. Om het tij te keren stapt nVidia binnenkort over van 65nm naar 55nm en snijdt het fors in de verkoopprijzen van grafische kaarten.
De GeForce GTX 200-serie evenals de GeForce 9800 en 9600 zullen binnenkort een stuk goedkoper worden om te voorkomen dat ATI een marktaandeel van 50 procent gaat halen.

ATI is uiteraard van plan met de prijsverlagingen van nVidia mee te gaan. Welke kaarten goedkoper worden is nog niet duidelijk. Hoe partners van zowel nVidia als ATI op deze berichten gaan reageren moet nog blijken, want dat de winstmarge onder deze nieuwe prijsverlagingen gaan lijden is zeker.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie