abonneren

nVidia verkoopt grafische kaarten onder eigen merknaam

nVidia begint met de verkoop van GeForce-kaarten onder de eigen merknaam. De eerste officiële nVidia GeForce-kaarten liggen inmiddels bij de Amerikaanse winkelketen Best Buy in de rekken. nVidia benadrukt dat het zijn partners niet dwars wil zitten.Normaliter bemoeien AMD en nVidia zich niet met de verkoop van grafische kaarten.
Ze ontwikkelen hooguit een referentieontwerp (reference design) en verkopen de gpu's aan partners, die vervolgens kaarten in de winkelschappen leggen. Omdat steeds meer nVidia-partners de grafische fabrikant de rug toegekeerd hebben of ook concurrerende AMD-kaarten zijn gaan verkopen, heeft nVidia nu besloten ook zelf kaarten te verkopen.

De vraag is nu wat nVidia-partners van deze stap vinden. nVidia zelf benadrukt dat de eigen kaarten alleen bij Best Buy verkocht gaan worden, maar deze onverwachte stap zal niet bij iedereen goed gevallen zijn. Het zelf uitbrengen van kaarten is sowieso een risicovolle zet: 3DFX ging hierdoor zelfs failliet, nadat partners besloten niet langer met het bedrijf zelf te willen concurreren.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: