abonneren

"Nvidia stopt met productie chipsets"

Op het internet doet het gerucht de ronde dat Nvidia van plan is om geheel te stoppen met de productie van chipsets. Nvidia ligt momenteel onder vuur omdat veel van zijn grafische kaarten defect zijn. Nvidia ontkent de geruchten, maar veel insiders denken dat de chipdivisie van Nvidia net zo dood is als Nvidia's mobiele GPU. De chipsetdivsie van Nividia deed het al lange tijd heel slecht. Vanaf de 780i en de 790i tot de PCIe2 presteerden alle producten ver onder niveau.
Vorige week ontmoette Jen-Hsun Huang, de baas van Nvidia, een aantal Taiwanese moederbordfabrikanten en vroeg aan hen waarom Nvidia in de chipsetbusiness zou moeten blijven. De stilte in de zaal was veelzeggend. Nvidia heeft daarop een einde gemaakt aan zijn chipsetdivsie en de werknemers overgeheveld naar GPU-projecten.

De PR-afdeling van Nvidia blijft de geruchten ontkennen. Maar mensen die aanwezig waren tijdens de ontmoeting hebben geverifieerd dat Nvidia gestopt is met de productie van chipsets. Dit bekent niet dat we de komende maanden geen nieuwe chipsets van Nvidia zullen zien. Een aantal chipsets zijn momenteel in productie en het duurt even voordat de laatste chipset van de lopend band rolt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord