abonneren

nVidia stelt Hybrid SLI uit vanwege problemen

Het klinkt interessant: het combineren van een geïntegreerde gpu met een GeForce 8200 om zo tot betere grafische prestaties te komen in games, en stroom te besparen in 2d-modus. Helaas blijken er wat haken en ogen aan de implementatie te zitten en is de techniek wat uitgesteld.Eigenlijk had Hybrid SLI al gereed moeten zijn, maar nVidia stelt de techniek nog even uit.
Hybrid SLI bestaat uit twee technieken, GeForce Boost (het combineren van de grafische kracht van de geïntegreerde gpu en de discrete gpu) en Hybrid Power (het uitschakelen van de discrete gpu wanneer deze niet nodig is).

Waarom Hybrid SLI precies uitgesteld wordt is niet duidelijk; het lijkt erop dat de drivers nog niet doen wat ze zouden moeten. nVidia heeft wel beloofd dat de eerste Hybrid SLI-samples er voor het einde van april zouden moeten zijn; dat betekent dat de beschikbaarheid voor de consument niet eerder dan eind mei zal zijn.

Hybrid SLI wordt ondersteund door de GeForce 8400 GS, de GeForce 8500 GT en moederborden met de nForce 720a- en nForce 730a-chipsets.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie