abonneren

nVidia stapt in 2009 op DirectX 10.1 over

nVidia heeft zich om onduidelijke redenen altijd fel uitgesproken tegen DirectX 10.1, de meest recente versie van DirectX. AMD maakt in zijn Radeon HD-kaarten wel gebruik van deze techniek. Maar vermoedelijk gaat ook nVidia binnenkort overstag, als we de geruchten mogen geloven.Zowel AMD's Radeon-kaarten alsde kaarten van S3 ondersteunen sinds een tijdje al DirectX 10.1, maar omdat nVidia zich tot nu toegeen voorstander van deze techniek toonde blijven de DX10.1-games vooralsnog uit.
Tom's Hardware Guide claimt nu in het bezit te zijn van een nVidia-presentatie waarin duidelijk te zien is dat de volgende generatie notebook-gpu's (voorjaar 2009) van deze techniek gebruik gaan maken. Dat zou dan automatisch betekenen dat de desktopkaarten ook overstappen en vermoedelijk al eerder (eind 2008).

Dat nVidia dit niet hardop wil zeggen is logisch: het is zonde om nu een hoop geld aan een DX10.0-kaart uit te geven (GTX 280) wanneer er binnen een half jaar kaarten op de markt komen die de nieuwe techniek ondersteunen. En dus zou ATI in het voordeel zijn, want zij ondersteunen DX10.1 al.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: