abonneren

nVidia scoort in 3DMark Vantage dankzij physics

nVidia heeft eindelijk een antwoord op AMD gevonden, dat tot dusver domineert in 3DMark-benchmarks: physics. Met de nieuwe ForceWare 177.39- en PhysX 8.06.12-driver laten de nieuwe nVidia-kaarten indrukwekkende scores zien in phyicsafhankelijke tests in 3DMark Vantage.Heeft physics processing zin? Het antwoord volgens nVidia is ja: de cpu wordt flink ontlast wanneer de grafische kaart dit truucje kan klaren. 3DMark Vantage laat zien dat hier een kern van waarheid in zit: zonder de physics-driver haalt een GTX 280 een CPU-score van 15005, met de driver springt deze score naar 42436.
Intrigerend is wel dat het toevoegen van meer kaarten (dual- of triple-sli) de CPU-score alleen maar omlaag haalt. PhysX is dus duidelijk geen multi-gpu-techniek en de lagere score is te wijten aan overhead.

Kijken we naar de totaalscore in Vantage dan scoort de GTX 280 met de nieuwe driver ineens 20 procent meer (singlecard) en zelfs 25 procent bij het gebruik van twee kaarten. PhysX laat overigens alleen een verbetering zien in de Performance-mode; in de Extreme-mode zijn de cpu-prestaties naar de achtergrond verdwenen ter faveure van de gpu-prestaties.

De huidige PhysX-driver werkt alleen met de GTX 260, GTX 280, 9800 GT, 9800 GTX, 9800 GTX+ en 9800 GX2. nVidia is nog wel van plan de driver aan te passen voor alle andere GeForce 8- en 9-kaarten.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord