abonneren

nVidia rolt complete line-up mobiele gpu's uit

nVidia heeft de Fermi-architectuur nu ook klaargestoomd voor notebooks. De grafische fabrikant introduceert maar liefst zeven nieuwe chipset, vijf in het middensegment en twee in het topsegment. De chipsets maken DirectX 11 op notebooks mogelijk.AMD was concurrent nVidia met enkele maanden voor, maar nVidia laat zich niet uit het veld slaan.
De fabrikant introduceert nu de GeForce 400M-familie, die vooralsnog uit zeven telgen bestaat. Van goedkoop naar duur gaat het om de GT 415M, GT 420M, GT 425M, GT 435M, GT 445M, GTX 460M en GTX 470M.

Alle chipsets worden op 40 nanometer geproduceerd en zijn volledig compatibel met DirectX 11 en CUDA. Ook ondersteunen de chipsets nVidia's eigen Optimus-techniek, waarbij naadloos tussen twee verschillende gpu's geschakeld kan worden. 3D-ondersteuning is mogelijk op alle chipsets behalve de twee goedkoopste uitvoeringen.

Volgens nVidia is de 400M-serie ongeveer 40 procent sneller dan de 300M-serie. Helemaal verrassend is dat niet, want de 300M-serie was eigenlijk niets meer of minder dan een hernoemde 200M-serie en dus al twee generaties oud. Hoe dan ook, de 400M-serie zal vanaf vandaag in laptops verschijnen.

Engadget

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie