abonneren

nVidia reageert op klachten over Vista-driver

Nu GeForce 8800-bezitters een aanklacht overwegen in te dienen tegen nVidia voor het niet beschikbaar hebben van een fatsoenlijke Vista-driver, wil het bedrijf eindelijk reageren.
nVidia vindt namelijk dat ze hun best doen zo snel mogelijk een driver af te hebben.

Op dit moment zijn er nVidia-drivers voor Windows Vista, te weten 96.85 (GeForce FX), 97.46 (GeForce 6/7) en 100.59 (Beta GeForce 6/7/8). Helaas blijken de 100.59-drivers ronduit rampzalig te werken. Veel gamers rapporteren dat het ronduit onmogelijk is om games te draaien met de driver. Niet alleen GeForce 8800-bezitters zijn ontevreden over de Vista-drivers: ook bezitters van oudere GeForce-kaarten die gebruik maken van de officiële drivers klagen over slechte performance en instabiliteit.

De reden van de onvrede onder GeForce 8800-bezitters is dat op de doos en in reclameuitingen groot staat afgedrukt: "full support for DirectX 10". Een constant crashende driver die geen support voor sli biedt, voldoet volgens gedupeerde gebruikers hier in ieder geval niet aan. De persoon achter de website nvidiaclassaction.org heeft aangegeven te stoppen met zijn site als nVidia alle verwijzingen naar Vista en DirectX 10 voorlopig van de website haalt, zodat het bedrijf geen valse beloftes doet. nVidia is dit overigens niet van plan, en gokt erop dat er op korte termijn een goede werkende driver beschikbaar komt.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: