abonneren

Nvidia profiteert van herstel pc-markt

Fabrikant van grafische chips Nvidia rapporteert goede resultaten over het afgelopen kwartaal, dankzij het doorzettende herstel van de pc-verkopen.De firma rapporteert een omzet van ruim 900 miljoen dollar voor het derde kwartaal, beter dan de door analisten verwachte 838 miljoen dollar. Deze omzet is 16% hoger dan die van het voorgaande kwartaal en ietsje beter dan de omzet over dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel is daarmee gestegen naar 19 cent per aandeel vergeleken met 11 cent vorig jaar. De aandelenkoers steeg naar aanleiding van deze berichten met 6 %.

Nvidia voorspelt nog een voorzichtige groei voor het laatste kwartaal van 2 % ten opzichte van het nu afgesloten kwartaal. Nvidia profiteert van de aantrekkende verkopen van computers en dan vooral van Notebooks met de hun grafische ION chipsets. Ook de Tegra chipset zoals gebruikt in Microsofts Zune dragen bij aan de resultaten.

Op het gebied van grafische chips heeft Nvidia het moeilijk met de concurrentie van AMD (ATI). De tegenhanger van AMD's nieuwste grafische chips, die Nvidia ontwikkelt onder de codenaam Fermi zijn uitgesteld. Dit is aanleiding is voor een verlies van marktaandeel.

Ook het lopende conflict met Intel maakt dat Nvidia geen nieuwe chipsets mag maken voor Intels nieuwe processoren. Het gerucht gaat dat Nvidia als strategische zet nu zelf X86 processoren gaat maken. Dit zullen echter goedkopere processoren kunnen zijn, aan de onderkant van de markt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord