abonneren

nVidia probeert Fermi voor CES klaar te hebben

nVidia houdt zijn lippen stijf op elkaar over de voortgang van de Fermi, de nieuwe highend DirectX 11-gpu die ATI's Radeon HD 5000-serie het vuur aan de schenen moet leggen. Maar inmiddels gonst het van de geruchten dat nVidia pas op de CES (januari 2010) werkende samples kan laten zien.nVidia weigert te zeggen wanneer de Fermi commercieel beschikbaar komt, maar hint telkens op een introductie later dit jaar en een volledige beschikbaarheid in het eerste kwartaal van 2010.
Toch lijkt dit steeds onwaarschijnlijker te worden; boze tongen beweren dat nVidia helemaal niet in staat gaat zijn de Fermi dit jaar te introduceren. De laatste geruchten, dat er met pijn en moeite een werkende sample getoond kan worden op de CES, lijkt dit te bevestigen.

Mocht nVidia zijn Fermi-gpu pas op de CES introduceren, dan zullen de eerste Fermi-kaarten zeker niet voor februari in de winkel liggen. Koren op de molen voor ATI, die duidelijk profiteert van een gebrek aan concurrentie voor zijn Radeon HD 5800- en 5900-serie.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: