abonneren

nVidia onthult specificaties Fermi/GF100

nVidia heeft de specificaties van de Fermi/GF100-chip vrijgegeven. De commerciƫle verkrijgbaarheid van deze chip laat nog zo'n twee maanden op zich wachten, maar nVidia hoopt met het vrijgeven van informatie de interesse in het product warm te houden.Volgens nVidia zal de GF100-chip 512 CUDA-cores en 48 ROPsbevatten.
De gddr5-geheugeninterface is 384-bit breed en de chip zelf telt maar liefst 3 miljard transistoren. Interessant is dat de gehele kaartarchitectuur gewijzigd is: de GF100 is gericht op parallelle bewerkingen, waardoor geometrische bewerkingen zo'n acht keer sneller zijn dan op de GT200.

Verschillende publicaties, zoals HardOCP en PC Perspective, hebben van nVidia een voorproefje gekregen. Hoewel ze onder de indruk zijn van de beeldkwaliteit en snelheid, zetten ze grote vraagtekens bij de omvang van de gpu. Ze achten de kans groot dat de yield bij TSMC behoorlijk laag zal zijn, waardoor de chip duur en lastig verkrijgbaar zal zijn. Vermoedelijk had nVidia er beter aan gedaan om iets lager te mikken met de GF100.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie