abonneren

Nvidia met Icera mobiel sterker

Nvidia koopt het bedrijf Icera, ter versterking van Nvidia’s positie op de markt voor mobiele telefoons, tablets en andere mobiele communicatieapparaten. Icera is fabrikant van draadloze communicatie-chips voor mobiele telefoons.

Door de Tegra-processoren met de communicatiechips van Icera te combineren kan Nvidia een completer product aanbieden aan de fabrikanten van smartphones en tablets. Nvidia versterkt zo de concurrentipostie ten opzichte van bijvoorbeeld Qualcomm. Icera maakt de basebandprocessoren waarmee mobiele telefoons het 2G, 3G en 4G gsm-netwerk gebruiken. Icera beschikt over 550 patenten op dit gebied.

Nvidia onderschrijft met deze overname zijn strategie om het productaanbod te verbreden. De Tegra 2 is momenteel al een sterk processorplatform voor mobiele apparaten als telefoons en tablets. Samen met de technologie van Icera kan Nvidia nog beter geïntegreerde producten aanbieden. Nvidia betaalt $ 367 miljoen voor Icera. Nvidia verwacht de overname binnen een maand af te ronden. Icera is in 2002 gestart in Bristol in Engeland en heeft ca. 300 werknemers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie