abonneren

Nvidia met 3D Vision Surround technologie

Nvidia demonstreert op de CES een nieuwe 3D Vision Surround technologie. Hiermee worden stereoscopische 3D beelden mogelijk op drie monitoren.Deze technologie zal beschikbaar komen op de aangekondigde generatie GeForce grafische kaarten, die zijn voorzien van de GF100 chip met de Fermi architectuur.

De Nvidia 3D Vision Surround is de eerste 3D oplossing voor consumententoepassingen die 3D beelden mogelijk maakt met drie HD-monitoren of drie projectoren, goed voor een uitzonderlijke 3D game-ervaring.

De 3D Vision Surround zal officieel worden geïntroduceerd met de GeForce GF100 grafische kaarten in het eerste kwartaal van dit jaar, maar het leuke is dat de bestaande GeForce 200-serie, de 3D Visual Surround ook ondersteunen.

De Nvidia 3D Vision Surround moet concurreren met de ATI Eyefinity technologie, die het spelen van games op zes displays mogelijk maakt. De Nvidia-technologie lijkt geen zes monitoren aan te kunnen maar produceert wel 3D stereoscopische effecten die het gamen een stuk spannender maken. Omdat voor de 3D Vision Surround drie monitoren met 120 HZ verversingsfrequentie nodig zijn, is de kans klein dat het gebruik snel populair zal worden.

Bron: X-bit labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: