abonneren

Nvidia maakt geen Intel compatibele processor

Ondanks voortdurende geruchten ontkent de directie van Nvidia stellig, dat de fabrikant van grafische chips zou werken aan een Intel compatibele processor chip.Topman Jen-Hsun Huang van Nvidia is desgevraagd heel stellig in zijn reactie: "De strategie van Nvidia is heel erg duidelijk. Op dit moment ligt meer danooit onze focus op visuele en parallelle computing". Nvidia's strategie ishet bereikenvan groei, met de toepassing van de grafische processor (GPU) in allerlei platformen.
GPU's in servers voor parallelle verwerking, voor supercomputers, cloud-computing en streaming video, biedt enorme groeikansen.

Ook het toepassen van Nvidia GPU's in platformen met het laagste energiegebruik, kan het mobiele computergebruik enorm stimuleren. Hiermee doelt Huan op de Tegra chip die bijvoorbeeld in Microsofts Zune mediaplayer gebruikt wordt.

De geruchten rond een X86 processor van Nvidia worden gevoed, doordat analisten denken te weten dat Nividia personeel van het voormalige Transmeta heeft aangenomen. Transmeta was een van de fabrikanten van low-power X86 processoren.

Door Huang wordt ook het gerucht van tafel geveegd dat Nvidia chipfabrikant Globalfoundries zou inhuren voor het fabriceren van Nvidia-chips. Globalfoundries is de door AMD verzelfstandigde chipfabriek, dat maakt het een AMD fabriek. Nvidia blijft bij TSMC (Taiwan Semiconductor Manufactoring Company) als chipfabriek.

Bron: Cnet 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord