abonneren

nVidia lonkt naar Intel Atom, slecht nieuws voor VIA

nVidia en VIA zijn altijd goede partners geweest. nVidia heeft zelfs actief meegeholpen aan de lancering van de nieuwe VIA Nano, een maand geleden. Maar inmiddels zijn er geruchten dat het bedrijf VIA keihard zal laten vallen wanneer het een Intel Atom-licentie weet te bemachtigen.Als we de geruchten mogen geloven, dan is nVidia alleen een samenwerking begonnen met VIA om zo Intel te dwingen een licentie af te staan voor de Atom-processor. nVidia zou de overeenkomst met VIA verbreken zodra deze licentie verleend zou worden door Intel.
De vraag is echter wat een licentie op de Atom-processorbus voor zin zou hebben: nVidia heeft op dit moment geen enkel product dat geschikt zou zijn om te koppelen aan de Atom.

Op de lange termijn zijn de vooruitzichten voor een Intel-nVidia-samenwerking ook niet vreselijk positief. AMD en Intel komen binnenkort beiden met processoren met ingebouwde grafische core, waardoor de chipsetfabrikanten (nVidia, VIA en SiS) hun positie sowieso flink moeten gaan overdenken. Intel Atom krijgt volgend jaar al een ingebouwde grafische core, dus een nieuwe chipset ontwerpen voor de huidige Atom lijkt verspilde moeite.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie