abonneren

nVidia koppelt drivers voor desktop en mobiel

Goed nieuws uit het kamp van nVidia voor wie het bijhouden van alle driverversies en -pakketten van nVidia een dagtaak is. nVidia is namelijk van plan nieuwe drivers voor desktop én mobiel gelijktijdig uit te brengen.In enkele maanden staat de nieuwe 256 Series-driver op het programma.
Deze nieuwe driverserie rekent af met een hardnekkig nVidia-probleem: nieuwe drivers voor mobiel zijn soms aanzienlijk later beschikbaar dan de drivers voor desktop, of andersom. Vanaf de 256 Series krijgen alle desktop- en mobiele grafische oplossingen op hetzelfde moment de beschikking over nieuwe drivers.

Helaas worden de drivers nog niet in één downloadbundel aangeboden; er zijn nog steeds losse pakketten voor desktop en notebook. Maar het gelijktrekken van de release dates van nieuwe drivers is een stap in de goede richting. Wel zet nVidia een eigen kanttekening bij hun voornemen. Zo werken de mobiele drivers alleen op laptops met discrete gpu's, hybride grafische oplossingen met een nVidia-igp of Optimus-laptops. Wie een laptop heeft waarin een nVidia-igp aan een Intel- of VIA-igp is gekoppeld, heeft pech.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord