abonneren

nVidia kondigt Tesla gpgpu-techniek aan

nVidia heeft voor het eerst stappen gezet buiten de grafische sector. Dankzij de enorme rekenkracht van de G80-gpu en de stream processors heeft het bedrijf een soort van supercomputer weten te bouwen. De naam van nVidia's techniek om gpu's te gebruiken voor algemene bewerkingen is Tesla.Volgens nVidia is Tesla een HPC (High Performance Computing) platform.
Het woord cpu wordt expliciet niet in de mond genomen en ook de term gpgpu (general purpose graphic processing unit) wordt inmiddels niet meer gebruikt.

Tesla beslaat op dit moment drie producten. De C870 lijkt op een eenvoudige grafische kaart, maar is niet als zodanig te gebruiken. De kaart heeft 1.5 GB aan geheugen aan boord en is bedoeld voor intensieve floating point-bewerkingen. De C870 gaat voor $1499 over de toonbank. Een stapje hoger is de D870, een desktopbehuizing met daarin twee C870-kaarten. De behuizing is bedoeld voor kleine bedrijven en wordt via pci-express aangestuurd. De top van Tesla is op dit moment de S870, een 1U-rack voor serveromgevingen. De S870 biedt plaats aan maar liefst vier C870-kaarten.

nVidia Tesla

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie