abonneren

Nvidia komt volgend jaar met nieuwe chip

De opvolger van de Fermi-chip (GF100) komt volgend jaar. Op een conferentie in California maakte Nvidia de roadmap bekend van zijn komende grafische processoren, aangeduid met codenamen Kepler en Maxwell. Deze processoren volgen de huidige Fermi op. De opvolgers worden verwacht in 2011 en 2013.De opvolger van de Fermi-chip (GF100) komt volgend jaar.
Op een conferentie in California maakte Nvidia de roadmap bekend van zijn komende grafische processoren, aangeduid met codenamen Kepler en Maxwell. Deze processoren volgen de huidige Fermi op. De opvolgers worden verwacht in 2011 en 2013.

Kepler wordt met 28 nm-technologie geproduceerd. De productie hiervan start volgend jaar en de prestaties per watt zouden drie- tot viermaal zo hoog moeten zijn als bij de huidige Fermi. Ook worden er in Kepler een aantal prestatiebelemmerende knelpunten in de communicatie met de cpu opgelost, waarvan de details pas later bekend gemaakt worden.

Naast deze chips voor grafische kaarten, die steeds meer concurrentie gaan krijgen van de geïntegreerde grafische chips in processoren van Intel en AMD, heeft Nvidia ook nog ijzers in het vuur in de snelgroeiende markt van mobiele apparaten. Door energiezuinige ARM-processoren te combineren met de eigen grafische processoren onder het naam Tegra, bedient Nvidia de markt voor smartphones en tablets.

Hoewel de Tegra 2 het goed doet loopt Nvidia ongeveer twee jaar achter op zijn doelstellingen, aldus Nvidia-topman Jen-Hsun Huang. Hij verwacht dat we nog dit jaar zullen merken hoe goed de Tegra 2 is, wanneer de verwachte tablets van HTC en HP uitkomen. Nvidia wil ieder jaar een nieuwe Tegra-chip introduceren. De Tegra 3 is bijna klaar.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord