abonneren

nVidia komt met grafische kaart van $3500

nVidia heeft de meest krachtige grafische kaart ter wereld geïntroduceerd. Het gaat uiteraard om een kaart voor workstation-gebruik, de Quadro FX 5800, die vooral opvalt vanwege zijn waanzinnige geheugencapaciteit: nVidia heeft de kaart voorzien van maar liefst 4 GB aan werkgeheugen.Of de kaart inderdaad de snelste ter wereld is moet nog blijken uit benchmarks, maar dat de kaart de duurste ter wereld is, is met een prijskaartje van $3499 in ieder geval zeker.

De Quadro FX 5800 is uitgerust met 240 stream processors en 4 GB aan gddr3-geheugen. De kaart is gebaseerd op het GeForce GTX 200-ontwerp maar onderscheidt zich vooral in de geheugenbandbreedte (102 GB/s). Het stroomverbruik ligt rond de 189 watt, aldus nVidia.

De kaart is los verkrijgbaar, maar wie écht veel grafische bandbreedte vereist kan ook voor een compleet nVidia-systeem gaan. Zo is er het 1U Quadro Plex 2200 S4 Visual Computing System waarin maar liefst vier van de FX 5800-kaarten worden gecombineerd. Het prijskaartje? $14.995.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures