abonneren

Nvidia komt met computer voor zelfrijdende auto met 12 cpu-cores

Nvidia komt met een minuscule computer die heel klein en tegelijkertijd heel krachtig is, en die speciaal bedoeld is om zelfrijdende auto's aan te sturen. De Drive PX2 erd tijdens de CES-beurs in Las Vegas aangekondigd. 
De kleine computer is volgens Nvidia net zo krachtig ls 150 Macbook Pro's, en bestaat uit 12 cpu-cores die samen 8 teraflops aan rekenkracht leveren. De computer wordt met water gekoeld, wat wel een beetje aangeeft hoe warm hij kan worden. De PX2 kan door andere fabrikanten worden gekocht en in zelfrijdende auto's worden verwerkt. De eerste fabrikant die ermee aan de slag gaat is Volvo, maar later moeten ook andere fabrikanten gebruik maken van het model.

Hard nodig

Met de komst van zelfrijdende auto's zijn krachtige computers steeds harder nodig. Door het grote aantal camera's en sensoren waarmee informatie wordt verzameld is er steeds meer rekenkracht nodig om die gegevens te verwerken. Autofabrikanten kunnen dat zelf doen, maar bedrijven als Nvidia hebben veel meer know-how om sterke cpu's en gpu's te maken.

Tegra X1

Het is niet de eerste keer dat Nvidia met auto-technologie aan de slag gaat. Vorig jaar tijdens de CES-beurs presenteerde het bedrijf al de Tegra X1, een teraflop cpu die ook bedoeld was om auto's aan te sturen maar alternatief ook kan worden gebruikt in toekomstige computers.

Auto-tech

Tijdens de CES-beurs wordt er meer tech voor in auto's gepresenteerd: Onder andere Ford liet een integratie zien van Android Auto in al zijn nieuwe modellen. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Nvidia, zelfrijdende auto's, ces2016, tegra x1, nvidia drive, nvidia drive px2