Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Nvidia klaagt Intel aan over licentieovereenkomst

Nvidia heeft Intel aangeklaagd nadat Intel eerder Nvidia voor de rechter sleepte. Volgens Nvidia heeft Intel contractbreuk gepleegd door misleidende verklaringen af te leggen over Nvidia's licentierechten.Nvidia wil bij de rechter afdwingen dat Intel geen licentie meer heeft om patenten van Nvidia te gebruiken. De patenten hebben te maken met het verwerken van grafische processen en driedimensionaal computing. De rechtszaak van Nvidia is een reactie op een eerder rechtszaak die door Intel was aangespannen tegen Nvidia.

Intel spande een rechtszaak aan tegen Nvidia omdat het bedrijf van mening is dat zijn nieuwe generatie microprocessoren, waaronder de Nehalem-processor, niet vallen onder de licentieovereenkomst die de twee bedrijven in 2004 aangingen. De nieuwe microprocessoren hebben een geïntegreerde geheugencontroller. Volgens Intel heeft de licentieovereenkomst alleen betrekking op de oude generatie microprocessoren waarbij de geheugencontroller apart is.

Indien Intel van de rechter gelijk krijgt dan kan Nvidia niet meer zijn chipsets verkopen die werken met Intel's microprocessoren. Intel is de grootste fabrikant van pc-microprocessoren te wereld. Het bedrijf heeft 80 procent van de markt in handen.

Volgens Nvidia is Intel een rechtszaak begonnen omdat het Nvidia ziet als een competitieve bedreiging. Nvidia blijft volhouden dat het de licentie heeft om producten te maken die samenwerken met microprocessoren van Intel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie