abonneren

nVidia Ion nog dit kwartaal gereed

Ondanks de patentruzie met Intel zal het Ion-platform van nVidia toch dit kwartaal geïntroduceerd worden. Met andere woorden, de eerste Ion-nettops moeten voor eind juni in de winkel liggen. Volgens nVidia hebben zich een groot aantal bedrijven achter het platform geschaard.Ion is nVidia's concurrent voor de huidige Intel 945GSE- en GN40-chipsets. Ion bestaat onder meer uit een GeForce 9400-chipset, die gekoppeld kan worden aan Intel's Atom-cpu. Intel weigerde aanvankelijk fabrikanten van losse Atom-cpu's te voorzien, maar heeft hier bakzeil in moeten halen.
Veel grote fabrikanten zijn nog huiverig om Ion te gaan gebruiken; ze vrezen repressailles van Intel. Toch scharen zich steeds meer bedrijven achter het Ion-platform, waaronder Acer, Adobe, Google, Cyberlink en een aantal gameontwikkelaars.

Eén van de eerste apparaten met het Ion-platform lijkt de Acer Hornet te gaan worden. Dit is een nettop voor de Aziatische markt; volgens de geruchten wordt de Hornet al op 8 april geïntroduceerd. Of Acer de Hornet uiteindelijk ook naar Europa en Amerika wil brengen is niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie